Wat is nudging?

Nudging is een techniek waarbij subtiele veranderingen in de omgeving gebruikt worden om het gedrag van mensen op een voorspelbare manier te beïnvloeden.

Nudging komt voort uit de gedragseconomie en psychologie en werkt op basis van het makkelijker en aantrekkelijker maken van keuzes. Nudging wordt ook wel omschreven als ‘iemand een duwtje in de juiste richting geven’. Het is belangrijk bij nudging dat er niemand gedwongen wordt om een bepaalde actie uit te voeren.

Deze techniek kan worden toegepast in verschillende contexten, zoals in het onderwijs, gezondheidszorg en in de marketing.

Nudging in marketing

Wanneer je de optie milieuvriendelijke verzendmethodes -in plaats van een minder milieuvriendelijke optie- de standaardkeuze maakt bij het afrekenen op je webshop, worden bezoekers op een subtiele manier beïnvloedt om de milieuvriendelijke optie te kiezen🌱. Zonder het te dwingen.

Tijd om dit ook voor jouw bedrijf te laten werken!

Recruitment op basis van feiten. Dat zorgt voor een beter resultaat. Wij hebben jouw ideale handleiding. Wanneer heb je tijd om het er over te hebben?

   

          Plan een kennismaking in