Wat is een associatie?

Een associatie is een verbinding tussen verschillende onderwerpen die je in jouw gedachten maakt. Associaties kunnen reëel en niet reëel zijn.


Een reële associatie is een echte en betrouwbare relatie tussen twee onderwerpen. Het kan worden beschreven als een verband dat op een objectieve en meetbare manier kan worden vastgesteld en dat overeenkomt met wat er in werkelijkheid gebeurt.

Voorbeeld: een hapje eten ➞ doe je in een restaurant🍗

Een niet-reële associatie is een verband tussen onderwerpen die niet echt betrouwbaar is. Het kan worden beschreven als een verband dat op een subjectieve manier wordt waargenomen of dat niet gebaseerd is op objectieve feiten of bewijs.

Voorbeeld: Neymar valt ➞ veel voetballers maken schwalbe’s ➞ deze valpartij is een schwalbe⚽

Wat kun jij met die associaties?

Wanneer je weet welke associaties jouw doelgroepen hebben met jouw merk en producten, kun je daarop gaan inspelen. Wat zijn associaties waar nog geen aandacht aan wordt besteed? Maar ook: bij welke associaties moet ik juist wegblijven? Het zijn kleine aanpassingen met een heel groot effect.

Tijd om dit ook voor jouw bedrijf te laten werken!

Recruitment op basis van feiten. Dat zorgt voor een beter resultaat. Wij hebben jouw ideale handleiding. Wanneer heb je tijd om het er over te hebben?

   

          Plan een kennismaking in