HubSpot: Een platform dat anno 2023 niet meer weg te denken is. Het helpt je met marketing, sales en klantenservice tools om zo jouw bedrijf te laten groeien! Sta jij met je bedrijf in de startblokken om HubSpot te gebruiken? En twijfel jij hoe je dit het beste kan aanpakken? Geen zorgen! Hierbij deel ik een paar stappen die je kunt volgen om het onboardingsproces soepel te laten verlopen.

Ben jij een bedrijf dat overweegt HubSpot te gebruiken voor jouw marketingstrategie? Dan kan het onboardingproces soms intimiderend lijken. Maar geen zorgen, wij delen graag enkele stappen om de onboarding soepel te laten verlopen. Daarnaast kan je bij ons als gecertificeerd HubSpot partner altijd terecht voor al je vragen!

De 7 stappen voor een succesvolle onboarding

 1. Start bij de tekentafel
 2. Integreren als een pro
 3. Importeer je gegevens
 4. Het is tijd voor actie!
 5. Train je team als HubSpot helden
 6. Optimaliseer en boost je resultaten
 7. Stay up-to-datea

Stap 1: Start bij de tekentafel

Voordat je begint, is het belangrijk om een plan te maken. Waar wil je HubSpot voor gebruiken en wat wil je er mee bereiken? Wie worden de belangrijkste gebruikers van de tool? Bespreek dit plan met alle betrokkenen, zodat je er zeker van bent dat iedereen op de hoogte is.

Stap 2: Integreren als een pro

Tijd om te kijken naar de koppelingen met andere tools en systemen. Wist je dat je HubSpot kan koppelen met bijna alle grote platforms die je bedrijf gebruikt? Dit betekent dat je jouw favoriete tools kan blijven gebruiken terwijl je profiteert van de kracht van HubSpot. Zo hoef je niet telkens van platform te wisselen en bespaar je tijd. Win-win dus!

Hier zijn een paar van de populairste integraties die je kan maken met HubSpot:

 • CRM-systemen: Zoals eerder vermeld heeft HubSpot een eigen CRM-systeem, maar het is natuurlijk ook mogelijk om jouw huidige CRM-systeem te integreren. Denk hierbij aan Salesforce, Microsoft Dynamics, of Zoho CRM. Hierdoor kun je al jouw klantgegevens op één plek bewaren en beheren.
 • E-mailmarketingtools: Door je e-mailmarketingtool te integreren met HubSpot verzend je e-mails vanuit één centrale plek en houd je de prestaties bij. HubSpot ondersteunt integraties met veelgebruikte e-mailmarketingtools zoals MailChimp, Campaign Monitor, en ActiveCampaign.
 • Social media: Naast alle tools kan je HubSpot ook integreren met jouw favoriete social media-platforms zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Hierdoor kun je jouw social media-accounts beheren vanuit één centrale plek en inzicht krijgen in hoe jouw social media-accounts presteren. Ook kan je je posts hier inplannen. Zo hoef je er niet meer naar om te kijken!
 • Analytics tools: Door jouw analytics-tool te integreren met HubSpot, kan je de prestaties van jouw website en andere digitale activiteiten in de gaten houden. HubSpot ondersteunt integraties met tools, zoals Google Analytics, Hotjar, en SEMrush.

Voordat je begint met het koppelen van je tools, is het belangrijk om goed te kijken naar welke koppelingen voor jouw bedrijf het meest waardevol zijn.

20230426_Neurofactor_Afbeelding_Blog_Hubspot_Integratie

Stap 3: Importeer je gegevens

Stap 3 is een belangrijke: het importeren van al je gegevens in HubSpot. Dat kan behoorlijk wat werk zijn. Vooral als je al een ander systeem gebruikt, zoals een CRM-systeem. Maar geen zorgen! Het is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt!

De eerste stap is het maken van een CSV-bestand van je gegevens. Een CSV-bestand maak je met behulp van Excel of een andere spreadsheet-applicatie. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens in kolommen plaatsen en ze opslaan als een CSV-bestand.

Nu je een CSV-bestand hebt, is het tijd om het te importeren in HubSpot. Het goede nieuws is dat HubSpot veel integraties heeft met andere systemen. De kans is groot dat jouw systeem er dus tussen staat. Wanneer dat het geval is, kun je binnen één klik op de knop de integratie starten. Als je systeem niet in de lijst staat, kun je altijd nog handmatig importeren.

Neuroventures_iconen_Blog-90Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de gegevens op de juiste manier zijn geïmporteerd en dat er geen gegevens verloren zijn gegaan. Het laatste wat je wilt is dat je belangrijke gegevens kwijtraakt of dat ze verkeerd worden geïnterpreteerd.

Stap 4: Het is tijd voor actie!

Nu ben je klaar om je eerste campagne te maken en te lanceren. Je kunt kiezen voor verschillende soorten campagnes, zoals e-mailcampagnes, social media-campagnes of andere vormen van marketing campagnes. Het belangrijkste is dat je campagne aansluit bij de doelstellingen van jouw bedrijf en jouw doelgroep aanspreekt. Zorg voor aantrekkelijke visuals en teksten die jouw boodschap overbrengen.

Vergeet niet om de resultaten te meten en te analyseren. HubSpot biedt veel handige tools om de prestaties van je campagne te volgen en te optimaliseren. Hierdoor kun je zien of de campagne succesvol is en of je de gestelde doelen hebt behaald. Blijf experimenteren met verschillende soorten campagnes en analyseer de resultaten om te blijven groeien en verbeteren. En vergeet vooral niet te genieten van het creatieve proces!

 

Stap 5: Train je team als HubSpot-helden

HubSpot biedt een uitgebreide training voor gebruikers. Zorg ervoor dat alle belangrijke gebruikers van de tool deze training volgen. Zo kunnen zij het meeste uit de tool halen en hun doelstellingen bereiken. Natuurlijk kan je ook altijd bij ons terecht voor vragen en geven we je graag een demo of helpen je met de aanpassingen!

 

Stap 6: Optimaliseer en boost je resultaten

Wanneer je begint met HubSpot, is het belangrijk om te onthouden dat het werk nooit af is. Blijf actief werken aan het optimaliseren en verbeteren van je campagnes om echt succesvol te zijn.

Experimenteer met verschillende campagne-elementen, zoals de inhoud, de vormgeving en de targeting om te zien welke het beste werken voor jouw doelgroep. En vergeet ook niet om regelmatig je doelstellingen te evalueren en bij te stellen indien nodig.

Door constant te werken aan het verbeteren van je campagnes, kun je uiteindelijk je ROI verhogen en succesvol zijn met HubSpot. Dus blijf leren, blijf testen en blijf groeien!

Stap 7: Stay up-to-date

HubSpot krijgt regelmatig nieuwe updates. Als HubSpot-partner staan wij voor je klaar om je te helpen bij het begrijpen en toepassen van deze updates. Wij bieden niet alleen onze expertise aan, maar we bieden ook trainingen en ondersteuning. Zo zorgen we ervoor dat jij en je team up-to-date blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien kunnen we je helpen bij het analyseren van de prestaties van je campagnes en het optimaliseren van je resultaten.

Dus, wanneer je hulp nodig hebt bij het begrijpen van nieuwe functies of als je vragen hebt over hoe je je campagnes kunt verbeteren, staan wij voor je klaar om je te helpen. Je kunt altijd bij ons terecht voor ondersteuning en advies.

 

Wil je meer beïnvloeding tips ontvangen?

Je hersenen zijn op dit moment alle informatie aan het verwerken. Doe lekker rustig aan! Sit back and relax. Wil je toch al meer beïnvloedingstips ontvangen? bekijk dan onze andere artikelen, of neem contact met me op!