Skip to content
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Het enige Nederlands marketingbureau dat Neurowetenschap & Profiling combineert ×

Martijn den Otter

CEO, Neurowetenschapper, Profiler

Grondlegger van Neurofactor. Neurowetenschapper en profiler die gek is op gedrag van mensen. Wordt vaak vakidioot genoemd en voelt zich daar juist goed bij.

 Martijn@neurofactor.nl

  +31 6 42611426

Over Martijn

Onze ubernerd heeft neurowetenschappen gestudeerd aan de Carl von Ossietzky Universität in Oldenburg. Gedrag, waar het vandaan komt en hoe het te sturen is, is niet alleen zijn werk. Het is een passie. Wanneer hij hier over mag praten, is hij helemaal in zijn hum.

Benoemenswaardige prestaties

  • Bedenker Neural Workplace (Neuro Office, Neuro kantoor) - Het inrichten van kantoorruimte via Neurowetenschap. Doel hiervan is dat niet alleen de ruimte optimaal benut wordt voor het doel waarvoor hij is ingericht. Ook moet het prestaties verbeteren, ziekteverzuim verlagen en presentie verhogen. In trotse samenwerking met Hoogerwerf for Office en partner Neurensics. Eerste kantoor live in 2023.

  • Bedenker, onderzoeker en grondlegger van het Associatief Recruitment Model - Methode om recruitment dusdanig in te richten dat alle communicatie bijdraagt aan het verhogen van de kwaliteit van instroom, het verlagen van de kosten per aanname en verkleinen van waste/niet passende sollicitanten.
     
  • Strategisch adviseur, mede bedenker I'm Safe - I'm SAFE is een app die huiselijk geweld tegen moet gaan. Gelanceerd in India als pilot moet dit nu in heel de wereld uitgerold gaan worden. Bedacht om vrouwen die in een gewelddadige omgeving zitten niet alleen een noodalarm te geven, maar meteen ook bewijs te verzamelen. Maakt gebruik van spraakherkenning, locatiediensten en slaat noodkreten op in blockchain. Dit om de chain of evidence te bewaren.

Recent te horen en te zien

  • Quoratio Groep Podcast - Over recruitment automation, neurowetenschap, Gen-Z, Wim Hof en het ontstaan van zijn baard. Beluister hem hier>>

Waar Martijn nog meer blij van wordt

Geloof het of niet, hij wilde vroeger topsportcoach worden in het honkbal. Iets dat nu enkel nog recreatief op zijn agenda staat. Daarnaast speelt hij actief golf, zeker met klanten. Het mentale spel in combinatie met cijfers heeft hem in beide sporten gevangen.

Daarnaast is hij fervent aanhanger van de Wim Hof Methode. Niet alleen heeft hij het hier vaak over. Ook is het vrij snel zichtbaar omdat hij T-shirts draagt in tijden dat de meeste mensen een winterjas verkiezen. 

Schuine humor, cabaret en een discussie die op het scherpst van de snede gevoerd kan worden. Het pas allemaal.

Vanuit zijn jeugd is Martijn al een gamer. Hoewel hij er nu minder tijd voor heeft, neemt hij bij sommige releases enkele dagen vrij om plankgas te kunnen spelen. Zijn meest recente verzoek voor enkele dagen vrij: 12 - 15 mei 2023. De release van Zelda Tears of the Wild. 

Martijn als familieman

Wanneer je in gezelschap bent van Martijn, is het zelfden echt rustig. Het lijkt een thema want hij heeft maar liefst vier kinderen. 4 jongens waar hij enorm trots op is. Max (2009), Boaz (2018), Ezra (2020) en Jonah (2021). Dus hoor je hem "Super Smash High Five!" zeggen, dan weet je dat hij aan 't stoeien is met zijn kinderen die hem als klimpaleis zien. 

Muziek

Hij zingt graag. Onder de douche, in de auto en ook op kantoor. Hij hoopt dat niemand het dan door heeft, maar wij weten wel beter. Maar goed, hier is ook zijn Spotify top 10: Check het op spotify>>

Noemenswaardig:

  • Dromen in Kleur, Suzan en Freek - Suzan en Freek zijn wellicht zijn guilty pleasure van het moment. Waar normaal mannen meegaan met hun vrouw naar dit concert, is dat bij Martijn andersom.
  • UruR, Wardruna - Zijn favoriete Wim Hof Methode meditatienummer tijdens ademhalingssessies. 
  • Vogeltje wat zing je vroeg, Paul de Leeuw - Een warme herinnering aan de honkbal kampen van vroeger. 

De favoriete quote van Martijn

Dat wisselt nog wel eens. Meest door hem uitgesproken: "Komt goed". Wat het het meest aan het hart ligt: Een tegeltje van zijn moeder gekregen toen hij uit huis ging. "Ga nooit heen zonder te groeten...".