Skip to content
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Het enige Nederlands marketingbureau dat Neurowetenschap & Profiling combineert ×
Back to Blog
Conversie optimalisatie

Wat zijn Rage clicks?

Wanneer een bezoeker op een knop of link klikt uit frustratie of ongeduld (omdat het element niet werkt) noemen we dat een Rage Click.

Wanneer een bezoeker herhaaldelijk op een knop of link klikt, bijvoorbeeld door frustratie of ongeduld, noemen we dat Rage Click.


Rage Clicks is een fenomeen dat ook kan optreden in combinatie met de CTR in website analyses. Hoewel de CTR het percentage klikken op een advertentie of link meet in vergelijking met het aantal keren dat deze is weergegeven, kunnen Rage Clicks deze statistiek verstoren door het aantal klikken onrechtvaardig te verhogen📈. Dit kan leiden tot een misleidende CTR. Rage Clicks zijn namelijk geen juiste weerspiegeling van de gebruikersbetrokkenheid of interesse in de inhoud.

Hoe voorkom jij dit probleem?

Ten eerste is het belangrijk om onderscheid te maken tussen echte clicks en Rage Clicks. Website-analyse tools kunnen Rage Clicks identificeren door de frequentie en duur van klikken op een specifiek element bij te houden. Wanneer een gebruiker binnen een kort tijdsbestek herhaaldelijk op hetzelfde element klikt, kan dit een indicatie zijn van een Rage Click🖱️. Vervolgens is het een kwestie van het frustratie element eruit filteren. 

Melissa van Eerden

Melissa is onze CRO & CRM specialist. Met kennis over gedragspsychologie én marketing zorgt zij ervoor dat jij meer conversies behaalt in de gehele customer journey. Zij analyseert het gedrag van jouw klant, identificeert valkuilen en implementeert verbeteringen. Maar ze weet ook hoe ze overtuigende technieken toepast in jouw offline marketinguitingen.

2023_NF_Nieuwsbrief_Inschrijven

Wil jij exclusieve content ontvangen? Schrijf je in!

Wanneer je je inschrijft voor onze Breinfactor nieuwsbrief....

Latest Articles

Wat is het endowment effect?

Wat is het endowment effect?

Het endowment effect is een bias waardoor mensen een extra waarde toekennen aan iets dat ze bezitten, enkel omdat het van hen is. 

Wat is de status quo bias?

Wat is de status quo bias?

De status quo bias zorgt ervoor dat mensen de voorkeur hebben om niets te doen of bij hun oorspronkelijke keuze te blijven, ook al is een a...

Wat is Brand Image (merkimago)?

Wat is Brand Image (merkimago)?

Het Brand Image of merkimago van een bedrijf is het beeld dat mensen hebben van het merk en speelt een belangrijke rol in het succes.