Skip to content
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Het enige Nederlands marketingbureau dat Neurowetenschap & Profiling combineert ×
Back to Blog
Neuromarketing

Wat is neuromarketing?

Neuromarketing is een vakgebied die (neuroimaging) technieken toepast om consumentengedrag te analyseren en te begrijpen.

Neuromarketing is een vakgebied die (neuroimaging) technieken toepast om consumentengedrag te analyseren en te begrijpen.


Een groot gedeelte van onze cognitieve verwerking vindt plaats onbewust. Dit is ook de reden waarom consumenten keuzes die ze maken in de toekomst vaak niet goed kunnen voorspellen. Marktonderzoeken die gebruik maken van vragenlijsten📋kunnen daarom een vertekend beeld geven van de échte wensen en benodigdheden van jouw consumenten. De antwoorden die worden geformuleerd zijn bewust, gecontroleerd en doordacht. Daarnaast zijn ze ook vaak afgestemd of wat sociaal wenselijk is om te horen. 

Hoe neuromarketing jouw marketing naar de top brengt

Wil je jouw marketingstrategie zo effectief mogelijk maken dan is het belangrijk om de échte wensen en benodigdheden van jouw consumenten in kaart te brengen. Neuromarketing is daarvoor dé oplossing💡. Op basis van neuroimaging technieken kunnen bijvoorbeeld associaties, mismatches, en emoties worden gedefinieerd. Veel gebruikte technieken zijn: Eye TrackingRIAT, EEG, fNIRS en fMRI

Ook wij maken gebruik van bovenstaande technieken. Echter in combinatie met profiling zijn wij in staat deze resultaten om te zetten naar advies over doelgroep, communicatie en conversieverhoging.

Laura Van den Akker

Als Neurowetenschapper ondersteunt Laura jouw projecten van begin tot eind. Dit begint al bij het comfortabel maken van de klant. Zij beantwoordt alle brandende vragen gerelateerd aan het onderzoek. Daarnaast zorgt ze dat de uitvoering van het onderzoek in goede banen wordt geleid. Ze biedt ondersteuning bij het vertalen van data naar verbeterd resultaat van jouw marketingstrategie.

2023_NF_Nieuwsbrief_Inschrijven

Wil jij exclusieve content ontvangen? Schrijf je in!

Wanneer je je inschrijft voor onze Breinfactor nieuwsbrief....

Wil je meer te weten komen? 

Wat is het endowment effect?

Wat is het endowment effect?

Het endowment effect is een bias waardoor mensen een extra waarde toekennen aan iets dat ze bezitten, enkel omdat het van hen is. 

Wat is de status quo bias?

Wat is de status quo bias?

De status quo bias zorgt ervoor dat mensen de voorkeur hebben om niets te doen of bij hun oorspronkelijke keuze te blijven, ook al is een a...

Wat is Brand Image (merkimago)?

Wat is Brand Image (merkimago)?

Het Brand Image of merkimago van een bedrijf is het beeld dat mensen hebben van het merk en speelt een belangrijke rol in het succes.