Skip to content
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Het enige Nederlands marketingbureau dat Neurowetenschap & Profiling combineert ×
Back to Blog Neurofactor_Afbeelding_Dictonary_EmployerBranding
Neurobranding

Wat is Employer Branding?

Employer branding is een strategische aanpak die bedrijven gebruiken om een aantrekkelijk merk neer te zetten om toptalent te werven en te behouden.

Jill Bruyninckx
Jill Bruyninckx

apr 11, 2023

Employer branding is een strategische aanpak die bedrijven gebruiken om een aantrekkelijk merk neer te zetten om toptalent te werven en te behouden. 


Employer branding is dé manier om jouw bedrijf te onderscheiden van anderen! In tijden van een zeer krapte arbeidsmarkt wil jij dat jouw bedrijf bij potentiële sollicitanten eruit springt. Dit doe je door met employer branding de identiteit en reputatie van jouw bedrijf, en waarden als werkgever naar buiten te communiceren. 

Maar employer branding draait om meer dan alleen een goede communicatie. Die communicatie moet namelijk ook overeenkomen met jouw bedrijfscultuur. Hoe stel jij je als werkgever op naar jouw werknemers? Kloppen de normen en waarden met de verwachtingen en behoeften van jouw werknemers? Hoe jij jouw interne zaken op orde hebt ligt ten grondslag aan een goede employer branding🎨. 

Het effect van employer branding

Heb je de tijd genomen jouw bedrijfscultuur, waarden en unieke kenmerken vast te stellen? Heb je dit kunnen doorzetten in een effectief werkgeversmerk? En houd je jouw brandingstrategie up-to-date? Dan kun je de volgende effecten verwachten:

  • Hogere retentie van personeel: werknemers zijn immers bij jouw terecht gekomen vanwege jouw bedrijfsbeleid en die komt overeen met wat zij willen!
  • Hogere productiviteit: jouw werknemers ervaren de werkplek als fijn, en dat zie je terug in de bedrijfsresultaten;
  • Verminderde recruitmentkosten: klopt de communicatie over jouw bedrijf dan zullen potentiële werknemers zich sneller op hun plek voelen;
  • Verbeterde bedrijfsreputatie: Klanten en investeerders doen namelijk eerder  zaken met jouw bedrijf als jij je positief positioneert als werkgever en zien dat jij investeert in de ontwikkeling en het welzijn van jouw werknemers.

Jill Bruyninckx

Jill is onze Neurobranding specialist. Met een passie voor design en innovatie is zij het creatieve brein dat jij nodig hebt voor al jouw branding gerelateerde vraagstukken. Omdat zij haar creatieve kennis perfect kan combineren met de nerdy data driven experts van Neurofactor weet zij zeker dat al haar creaties ook echt perfect werken voor jouw bedrijf.

2023_NF_Nieuwsbrief_Inschrijven

Wil jij exclusieve content ontvangen? Schrijf je in!

Wanneer je je inschrijft voor onze Breinfactor nieuwsbrief....

Meer te weten komen? Check onze andere onderwerpen!

Wat is het endowment effect?

Wat is het endowment effect?

Het endowment effect is een bias waardoor mensen een extra waarde toekennen aan iets dat ze bezitten, enkel omdat het van hen is. 

Wat is de status quo bias?

Wat is de status quo bias?

De status quo bias zorgt ervoor dat mensen de voorkeur hebben om niets te doen of bij hun oorspronkelijke keuze te blijven, ook al is een a...

Wat is Brand Image (merkimago)?

Wat is Brand Image (merkimago)?

Het Brand Image of merkimago van een bedrijf is het beeld dat mensen hebben van het merk en speelt een belangrijke rol in het succes.