Skip to content
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Het enige Nederlands marketingbureau dat Neurowetenschap & Profiling combineert ×
Back to Blog
Conversie optimalisatie

Wat is CTA?

CTA is een afkorting voor call-to-action. Het wordt gebruikt om een instructie te beschrijven aan het publiek om een specifieke actie te ondernemen.

CTA (Call-To-Action) wordt gebruikt om een instructie te beschrijven aan het publiek om een specifieke actie te ondernemen.


Een CTA wordt meestal aan het einde van een marketingbericht of advertentie opgenomen en is bedoeld om het publiek te motiveren iets te doen. Dit kan zijn: een aankoop doen, zich aanmelden voor een nieuwsbrief, een whitepaper downloaden of een andere gewenste actie.

Hoe ziet een CTA eruit?

Een CTA kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de context en het marketingdoel. De meest voorkomende vorm is een knop of link. Maar het kan ook een ander element zijn dat de aandacht van het publiek trekt 📢.

Melissa van Eerden

Melissa is onze CRO & CRM specialist. Met kennis over gedragspsychologie én marketing zorgt zij ervoor dat jij meer conversies behaalt in de gehele customer journey. Zij analyseert het gedrag van jouw klant, identificeert valkuilen en implementeert verbeteringen. Maar ze weet ook hoe ze overtuigende technieken toepast in jouw offline marketinguitingen.

2023_NF_Nieuwsbrief_Inschrijven

Wil jij exclusieve content ontvangen? Schrijf je in!

Wil je meer te weten komen?

Wat is het endowment effect?

Wat is het endowment effect?

Het endowment effect is een bias waardoor mensen een extra waarde toekennen aan iets dat ze bezitten, enkel omdat het van hen is. 

Wat is de status quo bias?

Wat is de status quo bias?

De status quo bias zorgt ervoor dat mensen de voorkeur hebben om niets te doen of bij hun oorspronkelijke keuze te blijven, ook al is een a...

Wat is Brand Image (merkimago)?

Wat is Brand Image (merkimago)?

Het Brand Image of merkimago van een bedrijf is het beeld dat mensen hebben van het merk en speelt een belangrijke rol in het succes.