Skip to content
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Het enige Nederlands marketingbureau dat Neurowetenschap & Profiling combineert ×
Back to Blog
Neurobranding

Wat is Brand Image (merkimago)?

Het Brand Image of merkimago van een bedrijf is het beeld dat mensen hebben van het merk en speelt een belangrijke rol in het succes.

Jill Bruyninckx
Jill Bruyninckx

mei 22, 2023

Het Brand Image of merkimago van een bedrijf is het beeld dat mensen hebben van het merk en speelt een belangrijke rol in het succes.


Brand Image, ook wel merkimago genoemd, is de reputatie en perceptie van jouw merk. Wat mensen van jouw merk vinden is geheel afhankelijk van hun ervaring met jouw bedrijf. Dit kan zijn met je fysieke winkel, met je online webshop, of zelfs met customer service. Ook heeft de mate waarin jouw merk zich onderscheidt van andere merken invloed op hoe consumenten jouw merk waarnemen. 

Een sterk merkimago is belangrijk voor het succes van een bedrijf en kan bijdragen aan het aantrekken van klanten en het verhogen van de winstgevendheid. Het merkimago kan beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het product, de service, marketing en de reputatie van het bedrijf.

Hoe jij een sterk Brand Image krijgt

Om ervoor te zorgen dat jouw merkimago positief blijft en aansluit bij de doelgroep, is het belangrijk om je merkimago constant te monitoren en up-to-date te houden.   Een negatief merkimago kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor het succes van jouw bedrijf. Omdat jouw consumenten de Brand Image bepalen heb je hier geen invloed. Waar je wel invloed op hebt is je Brand Identity. Hier jouw stappenplan:

  1. Communiceren Brand Identity: zorg dat je weet waar je merk voor staat en dat dit duidelijk en effectief wordt gecommuniceerd naar de buiten wereld. Zo kun je  positieve associaties met jouw merk versterken bij consumenten.
  2. Verbeter de klantervaring: leg vervolgens de focus op het verbeteren van de klantervaring met je merk. Denk aan: aantrekkelijke verpakkingen, maar ook het hebben van enthousiast en behulpzaam online/winkel- medewerkers. 
  3. Brand Positioning: als laatste, je doel is direct jouw consumenten aanspreken. Dat begint bij een Brand Positioning Statement die duidelijk het imago en aanbod van je merk omschrijft, laat zien hoe jij wenst gezien te worden en zich onderscheidt van de concurrent. 

 

Jill Bruyninckx

Jill is onze Neurobranding specialist. Met een passie voor design en innovatie is zij het creatieve brein dat jij nodig hebt voor al jouw branding gerelateerde vraagstukken. Omdat zij haar creatieve kennis perfect kan combineren met de nerdy data driven experts van Neurofactor weet zij zeker dat al haar creaties ook echt perfect werken voor jouw bedrijf.

2023_NF_Nieuwsbrief_Inschrijven

Wil jij exclusieve content ontvangen? Schrijf je in!

Wanneer je je inschrijft voor onze Breinfactor nieuwsbrief....

Andere termen uit ons woordenboek

Wat is een RIAT?

Wat is een RIAT?

RIAT staat voor Rapid Implicit Association Task en is een methode die onbewuste associaties meet door de test te laat plaatsvinden onder ti...

Wat is Eye Tracking?

Wat is Eye Tracking?

Eye Tracking is een methode die oogbewegingen en kijkrichting vastlegt over tijd.

Wat is fNIRS?

Wat is fNIRS?

fNIRS staat voor functional Near-Infrared Spectroscopy en meet hersenactiviteit op basis van het zuurstofgehalte verschil in bloed dicht bi...

Wat is fMRI?

Wat is fMRI?

fMRI staat voor functional Magnetic Resonance Imaging en meet hersenactiviteit op basis van het zuurstofgehalte verschil in bloed in hersen...

Wat is Gaze Cueing?

Wat is Gaze Cueing?

Gaze cueing is wanneer mensen automatisch de richting van iemands blik volgen. Het wordt gebruikt om de kijkrichting van de bezoeker te stu...

Wat is EEG?

Wat is EEG?

EEG staat voor electroencephalogram en het meet aan de hand van elektrodes op de hoofdhuid elektrische activiteit afkomstig van het brein.

Wat is neuromarketing?

Wat is neuromarketing?

Neuromarketing is een vakgebied die (neuroimaging) technieken toepast om consumentengedrag te analyseren en te begrijpen.